Robert Löbel

Robert Löbel

Nemčija

Robert Löbel je bil rojen leta 1984 v Vzhodni Nemčiji. Ker so ga vzgajali skoraj izključno animirani filmi in stara televizija z zrnato sliko, se je že zgodaj odločil, da hoče postati animator. Po več letih zavrnitev z umetniških šol je vpisal študij grafičnega oblikovanja v Nosferatujevem rojstnem Wismarju pri Baltskem morju. Ker tam podpore na področju animacije ni imel, se je preselil v Hamburg in študij sklenil z animiranim kratkim filmom na oddelku za oblikovanje Univerze za uporabne znanosti v Hamburgu.

Njegov prvenec, diplomski film Veter, je presenetljivo osvojil številne nagrade na festivalih po svetu (posebna omemba (mladi avtorji) – ITF Stuttgart, najboljši študijski kratki film – Anima 2014, velika nagrada za evropski študijski film – Holland Animation Film Fest 2014, nagrada občinstva + posebna nagrada žirije: najbolj smešen film – Int. Animated Filmfest KROK 2014 itd.). Pod strahotnim pritiskom je v zadnjih dveh letih ustvaril dva nova kratka filma, Vez in Otok. Oba sta doživela premiero na mednarodnem festivalu animiranega filma v Ottawi 2017, kjer je Otok prejel častno omembo v otroški kategoriji.

Poleg avtorskih projektov Löbel kot samostojni animator in ilustrator dela za nadvse pomembne stranke ter vodi delavnice animacije, prireja pa tudi predavanja za nadvse prikupne študente, samostojne ustvarjalce in otroke.

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki