Jair Salvador Alvarez

Jair Salvador Alvarez

Mehika

G. Kropka (alias J. S. F. A.) je filmski in televizijski scenarist – tako vsaj pravi diploma Univerze Menéndez Pelayo v španski Valencii –, ki trenutno, med tridesetim in štiridesetim letom, živi med Norveško, Italijo in Slovenijo.

V zadnjih letih se je specializiral za mednarodni animirani film. Od leta 2013 je nastopil v vlogi kuratorja, organizatorja in producenta različnih z animiranim filmom povezanih dogodkov po svetu. Poleg tega je organiziral evropsko distribucijsko pot mehiškega festivala Animasivo ter druge posamezne projekcije v kulturnih centrih, s čimer mu je uspelo povezati več festivalov v dobro tistega, čemur posvečajo največ strasti – animiranega filma. Med festivali, s katerimi je že sodeloval, so Etiuda&Anima, Animateka, Animasivo, Opla in Stoptrik. G. Kropka piše tudi za Achtungmag in Zipyframes.

Morda je prav ta neodvisni in nekonvencionalni duh tisti, ki ga je napeljal na misel o ustanovitvi prvega mednarodnega festivala animiranega filma v Bergnu na Norveškem. ReAnima je septembra doživela velik uspeh.

Filmi na animateki

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki