Uporni duh / Rebellious Essence

Uporni duh / Rebellious Essence

Zgodba o birokratskih težavah na Uradu za mačje zadeve, ko se tam zglasi mačka oz. maček, ki zaradi spolne identitete ne more pridobiti uradnega dokumenta.

Aenigma

Aenigma

Antonis Ntoussias, Aris Fatouros
( Steficon )

Grčija, 2016, hd, 10:18

Rekviem obliki, boginji, večji Evi, umetnosti. Od idealizacije in čaščenja do užitka in oploditve, transformacije in reprodukcije, propada in razkroja, skrunitve in divjaštva, obsodbe in podreditve, do padca v večni Ereb. Do sanj o prerojenju.

Broken Lock: Mass-produced Unicorns

Broken Lock: Mass-produced Unicorns

Simon Intihar

Slovenija, 2016, hd, 4:13

Iskanje samorogov po zajčji luknji Matrice. Tudi v tej distopiji vlada potrošništvo.

Io

Io

Io je animirani glasbeni videospot za prvenec avstrijskega kantavtorja po imenu Attic Giant. V njem se poetično besedilo in sentimentalna glasba združita v vizualno vznemirljiv izdelek. Besedilo govori o občutku bližine, vendar je zelo odprto, zato lahko pri poslušalcu prosto sproža nove asociacije. Video združuje niz ozadij, ročno naslikanih neposredno na filmski trak.

Deep Glaze: Pressure

Deep Glaze: Pressure

Kratko srečanje žuželke in cvetlice.

Uročena / Ouřek / The Spellbound

Uročena / Ouřek / The Spellbound

Kratka animirana komedija o starki in starcu, ki se trudita rešiti svojo uročeno kozo. Zgodba je nastala po navdihu ustvarjalnega sveta znanega češkega pripovedovalca J. Š. Kubina.

Escobars: Dej povej; Zrisan / Tell Me; Redrawn

Escobars: Dej povej; Zrisan / Tell Me; Redrawn

Domen Lo
( Domen Lo )

Slovenija, 2017, hd, 5:20

Zgodba o negotovi ljubezni, ki se zgodi na nadrealističnem popotovanju z vlakom. Cilj projekta je bila raziskava tradicionalnih metod animiranja, zaradi katerih je digitalni animirani film prepričljiv: združitev načel kompozicije, pripovedi, zgodborisa, montaže, animacije in filmske estetike v zaključeno celoto. Film je rezultat šestih mesecev dela enega samega avtorja.

Gamer Girl

Gamer Girl

Film se odvije v računalniški igrici. Lily se v omejenih, programiranih možnostih bori za svojo največjo ljubezen.

Fury

Fury

Glasbeni videospot v tehniki stop animacije. Kabli se hočejo združiti in ustvarjati glasbo. To pa ni preprosto, saj jih nekaj ali nekdo onemogoča, vendar so divji kabli odločeni, da dosežejo svoje. Napeli bodo vse sile, da se staknejo in željo uresničijo.

Ujet / Confino / Confined

Ujet / Confino / Confined

Nico Bonomolo

Italija, 2016, hd, 11:07

Sicilija v dobi fašizma. Umetnik, ki se ukvarja s senčnim gledališčem, je obsojen na bivanje na svetilniškem otoku, saj je v neki predstavi umetnost izrabil za norčevanje iz Mussolinija. In umetnost je tista, ki ga bo skupaj s srečnim naključjem rešila osamljenosti in ujetništva.

Virtual Reality

Virtual Reality

Kratki animirani film o pasteh virtualne resničnosti, ki opozarja na njen zasvojitveni potencial in čedalje bolj zabrisane meje s stvarnostjo.

The Fish

The Fish

Preprosta zgodba o konfliktu med naravo in tehnologijo.

Yorke

Yorke

Chen Zhang, Radoslav Dimitrov, Lene Lekše

Nizozemska, Bolgarija, Slovenija, 2017, hd, 1:58

Kratki animirani video o kuharju po imenu Yorke. To je hecen človek v spodnjicah, ki rad kuha. Izkaže pa se, da je tudi DJ in da med kuhanjem pravzaprav vrti glasbo.

Kako sem opustil kajenje / Kā Es Atmetu Smēķēšanu... / How I Gave Up Smoking...

Kako sem opustil kajenje / Kā Es Atmetu Smēķēšanu... / How I Gave Up Smoking...

Jurgis Krasons

Latvija, 2016, hd, 11:00

Ob koncu filma se ne kadi več. Na začetku pa je avtorjev prižig cigarete na letališču za neko Skandinavko skoraj usoden.

Predvajanja

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki