Celica / The Box

Celica / The Box

Dušan Kastelic

Slovenija, 2016, hd, 12:13

Življenje v celici je dolgočasno in turobno – dokler nekega dne sredi prostora ne vzklije nov deček! Otrok je povsem drugačen od drugih naseljencev celice, v nasprotju z bitji s ploskimi glavami je namreč srečen, živahen in radoveden. Ko odrašča, gre ploskoglavim sosedom čedalje bolj na živce. In potem jim nekoč dobesedno zraste čez glavo.

Samo plavati / Samo Plivanje / Just Swimming

Samo plavati / Samo Plivanje / Just Swimming

Skočimo iz sveta vsakdanjega dogajanja in se potopimo globoko v zavest, v svet večnih, čistih oblik. Vrnimo se k sebi, vrnimo se domov.

Zadnja postaja: Luna / Last Stop is The Moon

Zadnja postaja: Luna / Last Stop is The Moon

Birute Sodeikaite
( Likaon , Art Shot , NinA )

Poljska, Litva, 2017, hd, 8:38

Zgodba o deklici, ki se ob spopadanju z boleznijo zateče v domišljijo: bolezen si zamišlja kot leva in sebe kot samoroga. Tako gre skozi različne stopnje sprejemanja.

Amalimbo

Amalimbo

Juan Pablo Libossart

Švedska, Estonija, Danska, Bolivija, 2016, hd, 15:24

Amalimbo je zgodba o petletni deklici Tipuani, ki v koprneči želji, da bi spet videla nedavno preminulega očeta, poskusi prestopiti »na drugo stran«, pri tem pa se znajde v vmesnem svetu. Kratka zgodba, postavljena v nedoločljiv kraj v nedoločljivi prihodnosti.

Po občutku / Dead Reckoning

Po občutku / Dead Reckoning

Po občutku nas popelje po dunajskem bulvarju Ringstrasse, od tam pa naprej po mestu: od padca do hrane in nazadnje do stranišča. Smrt je vselej tam, vselej korak pred nami. Film sledi krogu življenja, ritmu mesta.

Pobeg / Ucieczka / The Escape

Pobeg / Ucieczka / The Escape

Ženska in otrok – človeka, ki ju rešuje spominjanje. Njun svet je doživel apokaliptično uničenje. Podobe travmatičnih preteklih dogodkov vplivajo na njuno dojemanje resničnosti. Preganja ju nenehen občutek negotovosti in nevarnosti. Živa sta, a kot bi bila mrtva. Živita samo v človeškem spominu, v podobah, ki s časom bledijo.

Rdeča kapica redux / Crvenkapica Redux / Red Riding Hood Redux

Rdeča kapica redux / Crvenkapica Redux / Red Riding Hood Redux

Danijel Žeželj

Hrvaška, 2017, hd, 12:20

Opoldansko sonce žge po postindustrijski pokrajini. Rdeča kapica se odpravi k babici. Na poti gre skozi opuščeno tovarniško poslopje, potem pa naprej v temni gozd. Volk jo zvabi na cvetoč travnik in nato odide. Rdeča kapica prispe k babici s šopkom rož, ki jih je pravkar nabrala.

Predvajanja

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki