Na kratko / In a Nutshell

Na kratko / In a Nutshell

Od zrna do vojne, od mesa do ljubezni, od ravnodušnosti do konca sveta. Poskus kratkega in jedrnatega opisa sveta.

Bitka pri San Romanu / The Battle of San Romano

Bitka pri San Romanu / The Battle of San Romano

Oživitev dogajanja v slikarski umetnini, ki se začne z brutalno bitko in zamrzne v upodobitvi mojstrovine iz 15. stoletja, Bitke pri San Romanu slikarja Paola Uccella.

Trip

Trip

Film, ki se odvrti za vekami. Z eno besedo, trip.

Kuku / Kuckuck / Cuckoo

Kuku / Kuckuck / Cuckoo

Aline Höchli

Švica, 2017, hd, 3:10

Suhljato dekle preživlja svoj prosti čas sámo, ob hranjenju golobov v parku. A tudi oni vselej odletijo. Nenadoma dobi družbo, vendar ji novi spremljevalec vzbuja nelagodje, zato se odpravi k specialistu za zajedavce.

Ragnarok

Ragnarok

Bliža se nevihta. Orla zajame duh pogubljenja. Izstreli se naboj in bitka je za orla usodna.

39 tednov, 6 dni / 39 týždňov, 6 dní / 39 Weeks 6 Days

39 tednov, 6 dni / 39 týždňov, 6 dní / 39 Weeks 6 Days

Umetniški eksperiment, animirani dnevnik in intimni dokumentarec, ki prikazuje animirana avtoportreta ženske in moškega, poročenega para in soavtorjev filma v 40 tednih nosečnosti

Praznični veter / Vent De Fête / A Festive Wind

Praznični veter / Vent De Fête / A Festive Wind

V majhni švicarski vasi se navsezgodaj začnejo priprave na veliko praznovanje. Prostovoljci tekajo sem in tja, prispejo prvi glasbeniki.

Rumena / Žltá / Yellow

Rumena / Žltá / Yellow

Kratki animirani film pripoveduje metaforično zgodbo o mladi operni pevki Violi. Ker se boji vsega rumenega, sončnega in spontanega, se skriva po žalobnih vijoličnih sencah. Bo kdaj našla pot do sreče?

Li.le

Li.le

V čarobnem gozdu je temno in hladno; megla je tako gosta, da je ne predre niti najmanjši žarek sonca. Rastje je ovenelo in jezera zamrznjena, vse je obstalo. Po tej ledeni pokrajini potujeta deklica in srna. Le kaj iščeta?

Regrat / Dandelion

Regrat / Dandelion

Starodavni ples, snubitveni obred. Regratova lučka, da pošlješ želje v svet. V hitrem buréju se plesalca približata, sežeta drug proti drugemu, pa spet obrneta, se najdeta in izmakneta, ne da bi se kdaj dotaknila. Regratov cvet je spomladansko preročišče. Zaljubljenca po običaju izročita svoje želje cvetlici in lučko razpihneta, da bi se želje izpolnile.

Periferija / Periphery

Periferija / Periphery

Leona Kadijević

Hrvaška, 2017, hd, 8:08

Katera zgodba je resnična in katera ne? Kako naj bi dojemali svet okoli sebe? Naš lastni vidik in ideje so postavljeni pod vprašaj in ob bok neštetih zgodb, dejstev in misli, ki so jih sprožile povsem običajne, vsakdanje reči, kot je sončnica.

Predvajanja

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki