Animateka na videu

Zakaj bi pustili, da najboljši trenutki festivala zdrsijo mimo nas, če pa jih lahko ujamemo s kamero in shranimo za vedno? Naša video ekipa je za nas (in vas) zabeležila skoraj vse, česar se ne sme zamuditi.

 

In tega ni bilo malo! Za začetek je bilo treba izkoristiti priložnost in spoznati ter predstaviti čim več zanimivih gostov 13. edicije festivala. Eden takih, ki smo ga pocukali za rokav, je Otto Alder, filmski ustvarjalec, producent, animator in zelo dober prijatelj Animateke. 

Med sprehodom po Ljubljani je naši Anji Banko povedal nekaj več o svojem novem filmu, o Animateki in o ... jabolkih. In milijardi jabolčnih pešk. In milijardi možnosti.

 

 

Seveda je to samo en od številnih navdihujočih intervjujev z gosti Animateke 2016. Vse ostale najdete na našem Youtube kanalu.

 

Danes pa bomo izpostavili še enega gosta, s katerim bomo hkrati predstavili še eno letošnjo zakladnico idej, program AnimatekaPRO. To je z oskarjem nagrajeni animator Chris Landreth, ki je bil letos član strokovne žirije in se nam je v Stari mestni elektrarni predstavil tudi s specialko Making faces, v kateri smo pobliže spoznali njegov istoimenski intenzivni tečaj tehnik animiranja obraza.

 

 

Brez dvoma je bilo njegovo predavanje eden vrhuncev AnimatekePRO 2016!

 

 

Tudi posnetki večine ostalih dogodkov v sklopu strokovnega programa vas čakajo na - uganili ste - Animatekinem Youtubu!

 

 

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki