Srečni Akijev nasmeh

Kot vsako leto bo tudi letošnji rezidenčni umetnik, japonski stripar, ilustrator in oblikovalec Akinori Oishi, ki v Sloveniji gostuje na pobudo Stripburgerja, v Kinodvorovi galeriji na ogled postavil razstavo svoji del - ta se bo osredotočila na "srečni Akijev nasmeh", značilni avtorjev motiv, ki vsemu in vsakomur nadene nalezljiv nasmešek.

 

Razstavo bomo otvorili v ponedeljek, ko se festival tudi uradno začne. Razstavljena bodo dela, ki predstavljajo prepoznavne in tudi slovenske motive, ki jih je Aki ustvaril med svojim bivanjem v Ljubljani.

Razstavo bo avtor med samim festivalom tudi nadgrajeval. Akijev nasmejani virus pa se ne bo ustavil samo v Kinodvorovi galeriji, ampak se bo razširil v kinokavarno, pa tudi po celi Ljubljani, saj boste namejane možičke videvali po vsem mestu. Ujamete jih lahko v flipbooku, ki ga je Akinori naredil posebej za Animateko in ga po simbolični ceni najdete v festivalskem butiku v Kinodvoru.

 

Svoj odtis bo Aki pustil tudi v Slovenski kinoteki - tam si bo moč ogledati njegova dela, ki so vezana na animacijo: risbe, ustvarjene za predkinematorgrafsko napravo zootrop in risbe za digitalni projekt Arart.

 

V sklopu avtorjevega gostovanja v Sloveniji pa Stripburger z njim pripravlja še celo vrsto dogodkov. Katere, pa si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki