Napočil je čas za animirane podobe

Danes se s kar tremi dogodki odpira 11. edicija Mednarodnega festivala animiranega filma Animateka!

 

Najprej se bo ob 17. uri s projekcijo celovečernega animiranega filma Deček in svet (Ale Abreu) v Kinodvoru odvila otvoritev družinskega programa Slon. Gre za film brez besed, ki veliko pove o svetu, ki nas obkroža.

 

Za njo se bo v animiranih podobah razsvetlilo platno Slovenske kinoteke, tja vas ob 19. uri vabimo na festivalsko otvoritveno premiero, celovečerni animirani film Kamenje v mojih žepih, humorno avtobiografsko zgodbo o soočanju z depresijo latvijske avtorice Signe Baumane.

 

Vrhunec prvega dne Animateke bo uradna otvoritev festivala ob 21. uri v Kinodvoru, na kateri si boste kot posebno projekcijo prvi na svetu lahko ogledali kratek animirani film Re-Cycling, s katerim bomo otvorili retrospektivo Omnibus v Animiranem filmu. Pod taktirko idejne vodje Paole Bristot ga je ustvarilo 10 avtorjev iz različnih držav, Slovenijo zastopa avtorica večkrat nagrajenega animiranega filma Boles, Špela Čadež.


Seveda pa je to le uvod v animirano dogajanje! Letošnja Animateka bo postregla z več kot 400 filmi, obiskalo pa jo bo kar 150 mednarodnih gostov, kar napoveduje izjemen festival.

 

Ne zamudite ga!

 

 

 

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki