Radiovizija – govori Isidora Sekulić / Radiovizija – govori Isidora Sekulić / Radiovision – Isidora Sekulić Speaking

Radiovizija – govori Isidora Sekulić / Radiovizija – govori Isidora Sekulić / Radiovision – Isidora Sekulić Speaking

Radiovizija je televizijska in spletna serija, ki z izvirno uporabo ilustracije in animacije raziskuje bogati arhiv Radia Beograd. Radiovizija – Govori Isidora Sekulić prikaže zadnji intervju najslavnejše jugoslovanske pisateljice in svobodomiselne osebnosti svojega časa, v katerem ta nagovori mladino po vsej državi z razmišljanjem, kaj naj bi bilo pravo služenje družbi.

Poročna igra / Pulmamäng / Wedding Game

Poročna igra / Pulmamäng / Wedding Game

Andres Tenusaar, Marili Sokk, Malle Valli

Estonija, 2015, dcp, 10:15

Poroka, na kateri se spopadeta ega mladoporočencev. Dinamična zgodba iz sanjskega sveta, posneta po predlogi estonske pravljice.

Wiener Blut

Wiener Blut

Zlatko Bourek, Pavao Štalter

Hrvaška, Slovenija, 2014, dcp, 08:00

Film je spomin avtorjev na začetek 2. svetovne vojne. Spremljamo odhod gospe Sarike v judovski upokojenski dom. Kar naj bi bil miren konec življenja, se prelije v grozo holokavsta, katerega žrtev postane tudi sama. Vizualni navdih za film je bilo delo Georga Grosza in Otta Dixa.

SIGNUM

SIGNUM

Impresija na temo jamske slikarije – umetnost, ki temelji na preprostih, a obenem izjemno izpopolnjenih izraznih sredstvih. Slikarija nakazuje prizadevanje umetnikov, da bi presegli statično risbo. Po zaslugi možnosti, ki jih ponuja animacija, je zdaj mogoče njihovo željo izpolniti in like spraviti v gibanje. Prazgodovinska slikarija je bila navdih za dogajanje v vseh epizodah filma.

Otroški dremež / Pui de Somn / Baby Nap

Otroški dremež / Pui de Somn / Baby Nap

Paul Mureşan

Romunija, 2014, hd, 05:22

Izlet na skrivno igrišče uma. Neznanemu liku med njegovim spancem sledimo skozi misli in noč se spremeni v kratek otroški dremež, poln novih podob, ki ga orišejo na izjemno nenavaden način.

The Man and the Trees

The Man and the Trees

Dani Pucz, Constantinos Terlikkas

Romunija, Madžarska, 2015, hd, 01:46

Animirani kratki film o človeku, ki odide v gozd prosit za palico, govori predvsem o človeški krutosti. Gre za priredbo znane pripovedke madžarskega ljudskega pripovednika Gasparja Heltaia.

Deček in gozd / The Boy and the Forest

Deček in gozd / The Boy and the Forest

Peter Gaber

Slovenija, 2015, hd, 06:43

Deček pride z mamo v gozd nabirat gozdne sadeže. Ker tega ne mara, začne v gozdu zganjati neumnosti. Po nenadni nesreči naleti na zajca in jazbeca, ki mu pomagata popraviti napake in vzljubiti gozd.

Dji. Death Sails

Dji. Death Sails

Dmitri Vološin
( Simpals )

Moldavija, 2014, hd, 05:18

Smrt Dji ima strašansko smolo in delo mu ne gre preveč dobro od rok. Tokrat mora po dušo pirata, ki je obtičal sredi oceana, a naloga ni tako preprosta, kot se sliši.

Vello

Vello

Ave Taavet

Estonija, 2015, hd, 06:14

Nekoliko strašljiv amaterski entomolog Vello hrepeni po nečem višjem, oddaljenem, plemenitem. Vello želi postati žuželka.

The Man Who Wouldn't Die

The Man Who Wouldn't Die

Goce Cvetanovski
( 3X )

Makedonija, 2015, dcp, 10:55

Johnny naredi samomor, a ko ponj pride Smrt, si premisli. Smrt mu zato predlaga tole: odigrala bosta partijo šaha in za vsako figuro, ki jo Johnny izgubi, mora žrtvovati nekoga, ki ga ima rad. Smrtonosna igra se začne.

absent

absent

Nikki Schuster

AT, BO, BA, CR, DE, MX, ES, 2015, dcp, 07:00

V zapuščenih stavbah se spet prebudi življenje: v prostoru zamežika svetloba, pozabljeni predmeti se zganejo, sobe oživijo. Gledalec se spusti skozi opustelost, posrkajo ga temne niše, posesa ga v črni prostor in izpljune v drugo sobo, nato pa narava ruševino spet vzame zase. Popotovanje skozi labirint razkroja.

Kreaturi / Kreatury / Creatures

Kreaturi / Kreatury / Creatures

Tessa Moult - Milewska

Poljska, 2015, dcp, 10:00

Groteskna ljubezenska zgodba o Haroldu in Matyldi, človeških spakah, ki se soočata z družbeno izključenostjo. Zastavita si cilj, da bosta izboljšala svojo odvratno podobo. Grobe poteze izrezljanke, ki je nastala po navdihu del Roalda Dahla, Lotte Reiniger in Edwarda Goreyja, nas popeljejo v nepredvidljiv, eklektičen svet temačne domišljije, v katerem se na koncu zastavi vprašanje, kdo pravzaprav sta Kreaturi.

Čarobne noči / Les Nuits Magiques / Magical Nights

Čarobne noči / Les Nuits Magiques / Magical Nights

Mihkel Reha
( Atom Art , EKA )

Estonija, Latvija, 2015, hd, 07:45

Vedno ko se nekdo potopi v noč, v mestni vrvež, se zbudi upanje, da se bo zgodilo nekaj čarobnega ali čudežnega ...

Silence That Roars (Wrong Moose)

Silence That Roars (Wrong Moose)

Matevž Gazvoda

Slovenija, 2015, hd, 04:19

Glasbeni videospot za slovensko stoner rock skupino Wrong Moose. Zgodba, postavljena v fiktiven mračni gozd, prikazuje nočno življenje in (surovo) ravnanje prebivalcev gozda. Dogajanje se odvija med resničnostjo in domišljijo g. Losa.

Predvajanja

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki