Prebudi me / Probudi me / Wake Me Up

Prebudi me / Probudi me / Wake Me Up

Dea Jagić

Hrvaška, 2015, hd, 8:25

Deček se prebudi na nepoznanem kraju ter začne iskati svojega psa in hišo. Na poti sreča najrazličnejša nenavadna bitja. Ko naposled le najde svoj dom in mir, vse ni tako, kot se zdi.

Anatomija pajka / Anatomie pavouka / Anatomy of a Spider

Anatomija pajka / Anatomie pavouka / Anatomy of a Spider

Vojtěch Kiss

Češka, 2014, hd, 27:20

Film naslika vizijo temačnega mesta. S ptičje perspektive je kot žareča pajkova mreža, od znotraj pa je betonski organizem, v črevesju katerega po žilah in vlaknih potuje človeška gošča. Del nje je tudi g. Pajek, uradnik, ki uraduje v ogromni pisarni, prostovoljni suženj, osamljen človek, izgubljen v labirintu ulic, hodnikov in lastnega z alkoholom prepojenega uma.

Udomačitev/Udomowienie/ Domestication

Udomačitev/Udomowienie/ Domestication

Film Udomačitev prikaže posebno odvisnost, ki se razvije med človekom in njegovo živaljo. Zbiratelj eksotičnih plazilcev živi v stanovanju, polnem terarijev. Obkrožen z bohotnim rastlinjem, ki ga je nekoč posadil, se ves čas skrbno posveča svojim živalim, a hkrati strogo nadzira njihovo vedenje. Novi mali kajman pa to harmonijo, ki jo je trudoma zgradil, nepričakovano poruši.

Limbo Limbo Travel

Limbo Limbo Travel

Zsuzsanna Kreif, Borbála Zétényi

Madžarska, Francija, 2014, dcp, 16:32

V državi, kjer se moški bolj kot za vrstnice zanimajo za elektronske igračke, se skupina osamljenih in razočaranih žensk odpravi na izlet z avtobusom Limbo Limbo. V iskanju sreče v oddaljeni eksotični državi pristanejo na otoku, ki ga naseljuje pleme brkatih moških. Srečanje v ženskah prebudi prvinske nagone do te mere, da prezrejo vsa pravila civiliziranega vedenja in se v boju s silami narave podajo na lov – na samca.

Journey

Journey

Michał Wójcicki

Poljska, 2015, hd, 4:56

Mož v čolnu se bori z neurjem. Prispe do puščavske obale in pred nekim spomenikom najde klečečo postavo. Nato nadaljuje pot čez drn in strn, in ko prispe do gozda, tam naleti na piramido. Na njenem vrhu najde svoj smisel, spomenik svoji usodi.

Mlekarica / Млекарката / Milkmaid

Mlekarica / Млекарката / Milkmaid

Ivan Bogdanov

Bolgarija, 2015, dcp, 2:35

Lisasto malo čredico držim v roki. Napenjam njihove strune, upam, da jih ne boli.

Plezalca / Penjači / Off Belay

Plezalca / Penjači / Off Belay

Siniša Mataić
( Luma film )

Hrvaška, 2015, dcp, 10:0

Plezalca se podata na dolgo in zahtevno preizkušnjo. Diametralno nasprotna značaja prijateljev se v življenjski nevarnosti spremenita.

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki