Seks za naveličane / Sex dla opornych / Sexy Laundry

Seks za naveličane / Sex dla opornych / Sexy Laundry

Izabela Plucińska

Poljska, Nemčija, Kanada, 2015, dcp, 12:03

Kako po 25 letih zakonskega življenja spet zanetiti iskrico poželenja? Erotična komedija Izabele Plucinske, ki je izdelana izključno z oblikovanjem gline, vstopi v zasebnost Alice in Henryja, od rutine otopelega para v petdesetih letih, ki se zapre v rokokojsko načičkano hotelsko sobo ...

Haircut

Haircut

Virginia Mori

Francija, Italija, 2015, dcp, 8:09

Učiteljica in njena učenka ostaneta v praznem razredu. Skozi njune poglede in geste se začne nenavadno soočenje.

Moon blink

Moon blink

Rainer Kohlberger

Avstrija, 2015, hd, 10:10

Film Moon Blink je bil v celoti izdelan z napredno programsko opremo, brez kamere. Ta formalna metoda je dala abstraktno digitalno umetnino, ki ne prepriča samo s svojo matematično natančnostjo, temveč predvsem z neverjetno lepoto in presenetljivo narativno strukturo. Primerjava s klasičnimi abstraktnimi filmi iz 20. let 20. stoletja, denimo Ruttmannovimi, je na mestu.

A Portrait

A Portrait

Aristotelis Margokos

Grčija, 2014, hd, 2:13

S tekočo črto, ki izrisuje tresoč obris zgodbe o dedkovem nekonvencionalnem življenju in nepričakovani smrti na grškem podeželju, umetnik spoznava tudi sebe in deli svoje razmišljanje o njuni identiteti.

Prosojni človek / Stakleni čovjek / Transparency

Prosojni človek / Stakleni čovjek / Transparency

Hrvaška, 2015, dcp, 7:0

Sodobni človek se z delovanjem v svetu, polnem optičnih čitalnikov in nadzornih algoritmov, in lahkomiselno uporabo različnih družabnih omrežij, spletnih obrazcev in kreditnih kartic prostovoljno odreka zasebnosti. Dostojen državljan nima česa skrivati. Razlog za to imajo samo kriminalci.

Here There

Here There

Alexander Stewart

Hrvaška, 2015, dcp, 4:40

Film se začne kot popotnikova skicirka iz Zagreba in s hrvaške obale. Fragmentirana opažanja pokrajine in arhitekture se sčasoma izčistijo v geometrične oblike in minimalistične oznake. Podrobnosti zbledijo in se prelijejo v abstraktne vtise na robovih spomina.

Islander's Rest

Islander's Rest

Grenko-sladka, topla pripoved o pozabljeni otroški nedolžnosti, zatrtih hrepenenjih in pomirjujočem občutku ob recikliranju.

»Čoln gre tako pogosto na pot, da se vrne pijan od morja.«

Islandski pregovor

Naravni roman v osmih poglavjih / Естествен роман в 8 глави / Natural Novel in Eight Chapters

Naravni roman v osmih poglavjih / Естествен роман в 8 глави / Natural Novel in Eight Chapters

Milen Vitanov

Bolgarija, 2015, dcp, 4:0

Kratki film, ki se topi kot sladoled in izginja kot dinozaver, je usihajoča vizualna destabilizacija, posneta po literarni predlogi bolgarskega avtorja Georgija Gospodinova.

Poletje 2014 / Lato 2014 / Summer 2014

Poletje 2014 / Lato 2014 / Summer 2014

Wojciech Sobczyk

Poljska, 2014, dcp, 12:20

Neizprosen, a poetičen film v sivi barvni lestvici govori o želji po nadvladi in nasilju kot gonilni sili v zgodovini. Po veliki bitki je pokrajina, ki jo je zajel velik požar, videti apokaliptična. Na mrtvem polju plapolajo nesmiselne zastave. Zgodovina je prikazana kot zaporedje ponavljajočih se kug in nesreč, v katerem se človek v iskanju svojega mesta še bolj izgublja in tone.

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki