Kompozicija / Composition

Kompozicija / Composition

Mitja Manček

Slovenija, 2015, hd, 3:34

Zvok in slika sta najpomembnejša medija človekove komunikacije. Oba nastaneta z vrezovanjem črt neposredno na 35-milimetrski filmski trak, da se med njima ustvari kar najbolj harmoničen odnos. V tem filmu lahko vidite zvok in slišite sliko.

Drugačen / Inshyy / Different

Drugačen / Inshyy / Different

Aleksander Gračov

Ukrajina, 2015, hd, 7:38

Njegov obraz je maska. Ne nosi je zato, da bi izstopal, prikrival svoja intimna hrepenenja in sanje. Njegov cilj je, da v hladnem in krutem svetu ostane tak, kakršen je.

Piano

Piano

Kaspar Jancis

Estonija, 2015, dcp, 10:11

Marta iz prodajalne rabljenih glasbil proti domu vleče pianino. Skoraj ji uspe. Albert se že trideseto leto trudi Pauli izpovedati ljubezen. Skoraj mu uspe. Paula se želi odzvati na enak način. Skoraj ji uspe. Policijski komisar Kits že vse življenje sanja o skoku s padalom. Skoraj mu uspe. Mirjam hoče postati cirkuška artistka. Skoraj ji uspe. Čebela poskuša odleteti skozi zaprto okno. Skoraj ji uspe.

Postindustrijsko / Постиндъстриал / Postindustrial

Postindustrijsko / Постиндъстриал / Postindustrial

Boris Pramatarov

Bolgarija, 2015, dcp, 3:20

Enajst nadstropij misli, ki jih tesno povezuje železno okovje.

Črni otok / L'Île Noire / The Black Island

Črni otok / L'Île Noire / The Black Island

Nino Christen

Švica, 2014, dcp, 6:35

Na otoku na robu gozda čuvaj in njegova ptica živita ubogo, odmaknjeno življenje. Nekoč se pojavi varljiva priložnost za pobeg iz dolgčasa. A v njej se skriva velika nevarnost.

Dalila

Dalila

Magda Guidi

Italija, 2015, hd, 5:20

Dekle plava. Iz goste teme okoli nje vzniknejo podobe. Deklica je v cerkvi, danes gre k prvemu svetemu obhajilu. Za trenutek odrasla Dalila in Dalila kot otrok vidita druga drugo. Deklica ob obhajilu začne omahovati. Začuti dvom, novo zavedanje o svetu odraslih in njihovih obveznostih. Odrasla Dalila spet pogleda malo Dalilo v oči, a zdaj od sramu povesi pogled.

Tik tak / Tik Tak / Tick Tack

Tik tak / Tik Tak / Tick Tack

Ülo Pikkov

Estonija, 2015, dcp, 9:30

Film Tik tak upodobi čas in njegovo usodno naravo. Poudarek o času kot metafizičnem pojavu ponazarja veliko različnih ur in njihovih delov. Vsem nam je dan »naš čas«, ki ga pravzaprav sestavlja tisoče različnih »časov«, saj je celo vsaki celici v našem telesu namenjen čas življenja in čas smrti.

Pandemonio

Pandemonio

Valerio Spinelli

Italija, 2015, hd, 3:0

Pandemonio je kalejdoskop pošasti, živali in drugih nenavadnih bitij, ki jih v življenje obuja prvinski, divji tempo glasbe skupine Zu. Vsak lik sestavljajo prekrivajoči se krogi iz klobučevine. Animacija nastaja s premikanjem, spreminjanjem velikosti in barvanjem krogov brez iznakaženja njihove popolne oblike.

Uncanny Valley

Uncanny Valley

Paul Wenninger

Avstrija, Francija, 2015, dcp, 13:30

V filmu nas hkrati preplavita psihološka in fizična intenzivnost bitke, ki jo bijejo obupani vojaki med 1. svetovno vojno. Vsaka sličica tega animiranega igranega filma razkriva lasten boleči, a podrobno razdelan trenutek, ki se upira sintetični podobi zgodovine. Končni učinek razkrije hromečo brezplodnost vojne, muke boja in preživetja, odkritje bratstva in norosti vsega tega.

Hiša iz podzavesti / House of Unconsciousness / Alateadvuse maja

Hiša iz podzavesti / House of Unconsciousness / Alateadvuse maja

Priit Tender

Estonija, 2015, dcp, 10:40

Psihedelična drama o dimnikarju in goreči ženski.

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki