Pot / Track

Pot / Track

Takeshi Nagata, Kazue Monno
( TOCHKA )

Japonska, 2015, , 04:00

Rojstvo vesolja in začetek vsega stvarstva – ljudje iznajdejo orodje, odkrijejo ogenj in poslikajo temne jame. Slikarije so nastale z namenom, da se zgodbe in zgodovina prenesejo na zanamce. Iz slikarij lahko sklepamo, da je bilo odkritje ognja za prazgodovinskega človeka izjemna prelomnica. Zdaj je čas, da mi, ljudje, opravimo ponovni razmislek o energiji.

Zgodba o medvedu / Historia de un Oso / Bear Story

Zgodba o medvedu / Historia de un Oso / Bear Story

Gabriel Osorio

Čile, 2014, dcp, 10:14

Star medved se vsak dan postavi na živahen ulični vogal. Z doma izdelanim marionetnim gledališčem nam bo povedal svojo zgodbo.

Däwit / Däwit / Daewit

Däwit / Däwit / Daewit

David Jansen, Sophie Biesenbach

Nemčija, 2015, dcp, 15:00

Volčji otrok, angel, maček. Film, ki animira tehniko lesoreza, pripoveduje zgodbo o zapuščenem otroku, ki, odkar ga je mama rešila pred nasilnim očetom, odrašča med volkovi. Po skrivnostni odisejadi, na kateri se sooča s pomanjkanjem in išče svojo identiteto, naposled zmore odpustiti in tako najde svoj mir.

James: Moving On

James: Moving On

Ainslie Henderson

Velika Britanija, 2015, hd, 03:54

Glasbeni videospot za Moving On, novi singel skupine James. Tistim, ki skupine še niste doživeli v živem nastopu, to zelo zelo močno priporočamo ...

Čut dotika / Le sens du toucher / The sense of touch

Čut dotika / Le sens du toucher / The sense of touch

Francija, Švica, 2014, dcp, 14:31

Chloé in Louis sta skrivaj zaljubljena. Njune besede nadomeščajo kretnje, vsaka beseda je svoja koreografija. Louis končno le sklene povabiti Chloé na večerjo in privoli, da ona kljub njegovi alergiji s sabo pripelje svoje mačke. Na večerji bodo prišle na dan njegove najtemnejše plati.

Mine dan / Mal-e man ast! / That's Mine!

Mine dan / Mal-e man ast! / That's Mine!

Iran, 2015, hd, 06:15

Maryam Kashkoolinia

Kontemplativno vaško življenje, delo na polju in otroške igre. Vse to iz zornega kota mine, ki je v neki davni vojni ostala pozabljena v grmovju in tam z usodno potrpežljivostjo čaka svojo žrtev.

Suleima

Suleima

Jalal Maghout

Sirija, 2014, dcp, 15:04

Suleima stoji za svojimi prepričanji. Že na začetku se pridruži sirski revoluciji in se razide z možem, ki njenega aktivizma ne podpira. Je hkrati ranljiva in močna, in kot temu pravi sama, ostaja solidarna s sodržavljani. Po dvakratnem pridržanju pove: »Raje umrem, kot da gledam, kako nekoga aretirajo, ne da bi mu poskusila pomagati.«

Amélia & Duarte

Amélia & Duarte

Alice Guimarães, Mónica Santos

Portugalska, Nemčija, 2015, dcp, 08:10

V zgodbi spremljamo odnos med Amélio in Duartejem, v katerem je ljubezen usahnila, protagonista pa se spopadata z občutji ob propadli zvezi. Zveza privzame obliko arhivskega zaboja, v katerem vsebina ponazarja zgodbo njunega razhoda. Spremljamo ju, ko se trudita razdeliti, uničiti in izbrisati skupne spomine.

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki