Umetniška akcija:  Portret

11.–12. december, Kinodvor

 

Portret je trajajoč animacijski performans, v katerem lutka, animirana v tehniki stop-motion, izriše skupni portret sodelujočega občinstva. Umetnik in animator Thomas Johnson z lutko samega sebe več ur skicira vse, ki mu sedejo nasproti. Tako nastajajoča animacija se predvaja že med delom, obiskovalci pa lahko prisedejo in se prepustijo portretistu, ki njihov portret nato vključi v združeno podobo.

Thomas Johnson (Bath, Anglija, 1984) je diplomiral iz časovno utemeljene medijske umetnosti na Univerzi v Walesu v Cardiffu in trenutno študira na oddelku za nove medije zagrebške Akademije za likovno umetnost. Svoje lutkovne performanse je predstavil na več festivalih. Leta 2014 je z Ivano Bošnjak v Bonobostudiu dokončal svoj sorežijski prvenec Simulacra, kratki animirani film v tehniki stop-motion, ki je bil prikazan na več kot 40 festivalih in je prejel več uglednih nagrad.

 

Predvajanja

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki