Razstava: Dow Jones II

8.–13. december, Muzej sodobne umetnosti Metelkova, Maistrova 3
Odprtje razstave: torek, 8. 12. ob 12. uri

 
Monumentalna instalacija deljenega zaslona, v kateri klasični risani junaki, kot sta Betty Boop in Miki Miška, poblazneli tečejo v isto smer, a kljub obupanim naporom nihče ne pride daleč.
Nizozemski umetnik Han Hoogerbrugge v svetu slovi kot pionir kratkih, pogosto interaktivnih spletnih animacij in projektov na Facebooku. Velja za pravega nadzvrstnega ustvarjalca, ki z risankami, instalacijami, igrami, animacijami in ilustracijami z lahkoto prehaja med različnimi prostori. Včasih po naročilu, drugič po svobodni izbiri, svoje delo pa predstavlja na prizoriščih, kot sta denimo 54. Beneški bienale (danski paviljon) in londonski Muzej oblikovanja. Hoogerbrugge je posnel tudi več glasbenih videov, na primer za The Young Punx in The Pet Shop Boys. Njegovo delo z nazorno močnimi podobami, ki se svobodno poigravajo z ikonami in občasno spreminjajo v nekaj nelagodnega ali melanholičnega, večinoma predstavlja nekoliko odtujujoč, pogosto ironičen pogled na (sodobno) življenje.

 

Predvajanja

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki