Domače glasbene dobrote / Home Cooked Music

Domače glasbene dobrote / Home Cooked Music

Mike Maryniuk
( NFB )

Kanada, 2014, dcp, 10:00

Iznajdljivi izumitelj in rokodelec iz presenetljivih predmetov izdeluje hudomušna godala: lopate, grablje, bejzbolski kiji in stop-znaki postanejo prekrasne delujoče kitare, violine, bendži in gosli. Upokojeni strojnik Lorne Collie se je na to ustvarjalno pot podal po izkušnji bližnje smrti in ta navdihujoči film izriše edinstven ljudski portret Colliejevega zanosa in talenta.

Sethov teritorij / Seth's Dominion

Sethov teritorij / Seth's Dominion

Luc Chamberland
( NFB )

Kanada, 2014, dcp, 42:00

Opus izjemno plodovitega kanadskega striparja Setha obsega delno avtobiografske stripe, nagrajena komercialna dela, pa tudi »male konjičke«, kot temu pravi sam. V filmu režiser Luc Chamberland osvetli njegov artikulirani značaj, pri čemer pronicljivo biografijo in živahno animacijo združi v spreten spoj filmskih tehnik, ki sijajno prikaže Sethov raznovrstni ustvarjalni kozmos.

Mynarski: usodni skok / Mynarski, chute mortelle / Mynarski: Death Plummet

Mynarski: usodni skok / Mynarski, chute mortelle / Mynarski: Death Plummet

Matthew Rankin

Kanada, 2014, dcp, 08:00

Osupljiva obdelava zgodbe o junaku 2. svetovne vojne, Andrewu Mynarskem iz Winnipega, poda eksplozivno, ekspresionistično, psihedelično vizijo njegovih zadnjih trenutkov, s čimer se pokloni naši kolektivni preteklosti, dejstva pa prelije v izjemno filmsko fantazijo.

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki