Štejem dneve in leta / Räknar dagar räknar år / Counting days and years

Štejem dneve in leta / Räknar dagar räknar år / Counting days and years

Monne Lindström

Švedska, 2014, dcp, 14:00

Otroci staršev, ki odidejo v zapor, se s tem pogosto ne znajo spopasti. Film se na tankočuten način skuša približati mislim in občutjem treh otrok, ki morajo enega od staršev obiskovati v zaporu.

Nočna čarovnica / The Night Witch

Nočna čarovnica / The Night Witch

Alison Klayman, Dustin Grella

ZDA, 2013, hd, 04:00

Nadežda »Nadja« Popova je bila 19-letna amaterska pilotka, ko je na vrata potrkala 2. svetovna vojna. Nacisti so leta 1941 napadli Sovjetsko zvezo in Nadja se je pridružila ženskemu 588. nočnemu bombniškemu polku sovjetske vojske ter tako postala ena prvih vojnih pilotk.

Zadnji ples na Glavni / La dernière dance sur la Main / Last Dance on the Main

Zadnji ples na Glavni / La dernière dance sur la Main / Last Dance on the Main

Aristofanis Soulikias

Kanada, 2014, hd, 03:00

Animirani dokumentarni film o tem, kako so politiki in nepremičninski vlagatelji porušili vrsto zgodovinskih stavb na montrealskem bulvarju St Laurent, ki mu pravijo tudi »the Main« oz. Glavna, in odporu, ki so ga pripravili burleskni umetniki in lokalna skupnost.

Micki

Micki

Alexander Lahl, Izabela Plucińska

Nemčija, 2014, dcp, 06:00

Vse v tem novembrskem dnevu se je zgodilo spontano. Lestev se je kar pojavila tam ... Zgodba Marienette Jirkowsky, ki je bila pri 18 letih ustreljena ob poskusu pobega čez berlinski zid.

German Shepherd

German Shepherd

Nils Bergendal

Švedska, 2014, dcp, 10:00

Kot Jud, ki je odraščal v Baltimoru, je razvil strah pred Nemci, potem pa je prek rednih potovanj v Berlin začel lasten spravni projekt. Animirani film, ki zastavlja pomembna vprašanja o dobrem in zlu, ponuja neprijetne odgovore.

Širno obzorje / Die Weite Suchen / Wider Horizon

Širno obzorje / Die Weite Suchen / Wider Horizon

Falk Schuster

Nemčija, 2015, dcp, 30:00

Sestavni del marsikaterega vzhodnonemškega otroštva so bili izleti na Baltiško obalo – dolga vožnja po slabi avtocesti v prenatrpanem avtu, tovornjaki, pričakovanje morja. Toda film ponuja več kot nostalgično predelavo počitniških spominov. Z nedolžnega vidika sedemletnega dečka se potovanje morda res zdi kot velika dogodivščina, a reducirane rotoskopirane podobe v podtekstu razkrivajo absurdnost življenja med ozko začrtanimi mejami – od katerih je eno predstavljala obala.

Predvajanja

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki