McLarnovi negativi / Les négatifs de Mclaren / McLaren's Negatives

McLarnovi negativi / Les négatifs de Mclaren / McLaren's Negatives

Vizualni esej z intimnim vpogledom v filmsko ustvarjanje razkriva skrivnosti legendarnega kanadskega animatorja Normana McLarna in njegov osebni pogled na filmsko delo.

Prehodi / Passages

Prehodi / Passages

Novico o svoji prvi nosečnosti sem sprejela z velikim navdušenjem. Ko sem pričakovala prihod male štručke, si nisem nikoli mislila, da se bo porod sprevrgel v nočno moro in da se bova z otrokom znašla na pragu smrti ...

Projekt Sapporo / The Sapporo Project

Projekt Sapporo / The Sapporo Project

Projekt Sapporo je poetični hommage delu priznanega japonskega kaligrafa Gazanboua Higučija. Animirani film, ki prinaša dragocen poblisk v svet japonske kaligrafije, predstavi mojstrov ustvarjalni proces. Animacija njegove umetnosti gledalca popelje v domišljijo legendarne osebnosti na področju sodobne kaligrafije.

Femelles

Femelles

Femelles je animiran dokumentarni film o zadregah in tabujih poroda in materinstva. Ženske anonimno delijo najintimnejše skrivnosti svoje poti do poroda in po njem. Te ganljive izpovedi, nekatere presenetljive, druge smešne ali žalostne, razkrivajo svet žensk, ki jim je skupen izjemni privilegij – ta, da jih nekdo kliče »mama«.

Jutra

Jutra

Marie-Josée Saint-Pierre je z iznajdljivim združevanjem arhivskega gradiva in animiranih sekvenc ustvarila domišljen filmski portret človeka, ki nam je dal film Moj stric Antoine – režiserja Clauda Jutro. Po zaslugi magičnosti montaže in animacije se Claude Jutra lahko pogovarja s samim seboj v različnih življenjskih obdobjih in tako postane duhovit pripovedovalec svoje lastne biografije. Odlomki iz domačih posnetkov, intervjujev in poznanih del avtorja se domiselno združijo in prekrijejo v zgodbo o življenju, posvečenem ustvarjanju. Film Jutra je hkrati poklon, ljubezenska pesem filmskemu ustvarjanju in obdelava tragične zgodbe izjemnega umetnika, ki je umrl prezgodnje smrti.

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki