Pineapple Calamari

Pineapple Calamari

Kasia Nalewajka

Velika Britanija, 2014, hd, 9:17

Pineapple Calamari sanjari o tem, da bi postal prvak med dirkalnimi konji. Zanj skrbita neločljivi ženski, ki ju veže prav posebna vez, a ko to srečno družinico zadene nesreča, njihova družbena dinamika zavije v nepričakovano smer. Bizarna drama z ježo, kuhanimi žabami in ženskama, ki sta nenehno na robu živčnega zloma.

Mozaik, žolčni valček / Mosaico, el vals del bazo / Mosaic, the Waltz of Spleen

Mozaik, žolčni valček / Mosaico, el vals del bazo / Mosaic, the Waltz of Spleen

Andrea Guízar

Poljska, 2015, dcp, 04:25

Velika ladja na odprtem morju. Devet pisanih likov v skrivnostnem usklajenem gibanju, ki ga lahko imenujemo »žolčni valček«. Tragikomedija, v kateri se na enem mestu srečajo profana telesna in plemenita občutja.

Cosmoetico

Cosmoetico

Martina Scarpelli

Italija, 2015, hd, 04:46

Kako je bilo pred nastankom vesolja? Ali resničnost obstaja samo zato, ker smo jo sposobni zaznati? Dekle išče odgovore na velika vprašanja: zamisli si, da izprazni vesolje in ostane sama kot njegov najmanjši delec. Prisiljena je izbrati, ali se čuti del kozmosa ali njegova stvariteljica. Ustavi se in vpraša: naj se uničim? Ali naj uničim vesolje?

Ruben Leaves

Ruben Leaves

Frederic Siegel

Švica, 2015, dcp, 04:55

Rubena na poti v službo preganjajo obsesivno-kompulzivne misli: so vhodna vrata zaklenjena? Je pečica res ugasnjena? Ko se v Rubenovo bogato domišljijo naselijo čedalje bolj absurdni scenariji, se resničnost in fantazija začneta prepletati ...

Chameleon

Chameleon

Vlada Shamava

Češka, 2014, hd, 06:25

Svet je pisan, raznolik, raznovrsten, tako različen ... Vsakdo je edinstven in ima svojo »barvo«, ki jo v času življenja tudi spreminja – kot kameleon. Vsa ta raznoterost je neizbežna in tudi lepa. In mi sami odločamo, v katero smer se vse obrne.

Passionpanther

Passionpanther

Strastna panterica doživi nesrečo s svojim ljubimcem.

Vis Dubium

Vis Dubium

Sredi oceana plava velikanska struktura, na njej pa se neznani ribič iz dneva v dan bori z morskimi pošastmi, ki ga obdajajo. Ti simboli njegovega notranjega nemira in prvobitnih dvomov ga prisilijo, da preskusi meje svoje vzdržljivosti in moči.

Pregrade / Ploty / Fences

Pregrade / Ploty / Fences

Natalia Krawczuk

Poljska, 2015, dcp, 07:00

Ptica v kletki, otrok v stajici, psa na različnih straneh ograje. Naše življenje od rojstva do smrti spremljajo najrazličnejše pregrade. Vsakdo se z njimi spopada na svoj način. Se je res smiselno izolirati pred sosedi z zidovi?

Taščica / A vörösbegy / Robin

Taščica / A vörösbegy / Robin

Carlos Rufas

Madžarska, 2014, hd, 06:43

Taščica je zgodba o obsedenosti s podobami, ki jih ustvarjamo, in o tem, kako si v glavi slikamo zgodbe in napačna pričakovanja, ki nas lahko uničijo.

Bodily Dysfunctions

Bodily Dysfunctions

Aisha Madu

Nizozemska, 2014, dcp, 03:23

Zbirka skic o ljudeh v bolečih, nerodnih ali preprosto absurdnih položajih.

Quimtai

Quimtai

Igra abstraktnih oblik, vzorcev, ritmov in zvokov. Quimtai je eksperimentalna animacija, ustvarjena po predlogi predkolumbovskih vzorcev zdaj izumrlih domorodnih kolumbijskih ljudstev Tairona in Quimbaya.

FranTick

FranTick

Amanda Piller

Švica, 2015, dcp, 05:45

Posameznik se na svoji mirni poti nepričakovano znajde v nevarnosti. Počasi začne izgubljati nadzor nad svojim ciljem in nad sabo.

Očka / My Dad

Očka / My Dad

Marcus Armitage

Velika Britanija, 2014, , 05:50

Dečkovega sveta se polasti očetov vpliv.
Podedovana mnenja. Podedovana odmaknjenost. Kratki film prikazuje očetov vpliv na življenje dečka. Kombinacija njegovega kritičnega značaja in dečkove ljubezni do očeta se izkaže za toksično mešanico, ki načenja svet priložnosti in izkušenj.

Prepletena / Zápletka / The Entangled

Prepletena / Zápletka / The Entangled

Stanislav Sekela

Češka, 2014, hd, 08:55

Animirana drama o močni vezi med ljubimcema iz rastlinskega sveta.

Predvajanja

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki